St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist
St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist
Bruggelaan 2
5628 RH Eindhoven
040 238 0150 - eindhoven@st-pieter.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close


Binnenkijken bij een trendy badkamer in Uden

Binnenkijken bij een trendy badkamer in Uden - Binnenkijken bij een trendy badkamer in Uden Binnenkijken bij een trendy badkamer in Uden - Binnenkijken bij een trendy badkamer in Uden  
Binnenkijken bij een trendy badkamer in Uden - Samenvatting trendy badkamer in Uden

Binnenkijken bij...
Een moderne badkamer in Uden

Gemaakt door:Baden+ winkel St. Pieter
Woonplaats:Uden
Type badkamer:Moderne badkamer
Aan het woord:Jeffrey

Al zijn hele leven woont Jeffrey in Uden. Toen hij een aantal jaar geleden de kans kreeg om het huis van zijn opa en oma over te nemen, twijfelde hij geen moment. Het huis werd onder handen genomen, maar de badkamer bleef nog even in oude staat. Tot hij bij St. Pieter aanklopte. Samen gaven we de badkamer een totale make-over.

Vierde generatie over de vloer

Jeffrey woont in een halfvrijstaand huis in het Brabantse Uden. Zijn zoontje van drie is alweer de vierde generatie die in de woning rondwandelt, want het huis was oorspronkelijk van Jeffreys grootouders. “Dat is voor mij wel heel bijzonder. Ik kwam hier al van kleins af aan en heb hier mooie herinneringen gemaakt”, vertelt Jeffrey. Hij is dan ook niet van plan om het huis of Uden snel te verlaten. Zeker niet nu de badkamer het huis compleet maakt.

Modern, maar wel huiselijk

De stijl van het huis? “Modern, maar wel huiselijk”, aldus Jeffrey. Na de overname heeft hij het huis veranderd in een stijlvolle plek, met huiselijke elementen. Zoals de fijne leefkeuken waar je Jeffrey regelmatig treft na een werkdag als accountant: “Daar heb ik een grote bar staan, waar ik vaak met mijn vriendin zit. Dan eten we samen of spelen we een spelletje.”

De badkamer als buitenbeentje

Na de overname was er even geen geld over voor de badkamerverbouwing. In het stijlvolle interieur was de badkamer een buitenbeentje, die schreeuwde om een opknapbeurt. “Wie nog een opa en oma heeft, herkent het misschien wel. Een typische jaren 70 badkamer met klassieke meubels, bruine mozaïektegels op de vloer en een ledenradiator. Ik vond het echt een opa-en-oma-badkamer”, vertelt Jeffrey. Reden genoeg dus voor een flinke metamorfose. De wensen? Modern, ruimtelijk én een grote doucheruimte.

Binnenkijken bij een trendy badkamer in Uden - 3. De badkamer als buitenbeentje 4. Interieuradvies uit bekende hoek
Binnenkijken bij een trendy badkamer in Uden - 3. De badkamer als buitenbeentje 4. Interieuradvies uit bekende hoek

Interieuradvies uit bekende hoek

Vlak voor de verbouwing had Jeffrey een reünie van zijn basisschool. Daar raakte hij in gesprek met oud-klasgenootje Marthy Herckenrath, die nu werkt als interieurontwerper. Haar ontwerpbureau is gespecialiseerd in exclusieve interieurs, dus toen Jeffrey de plannen voor de badkamer wilde voortzetten dacht hij gelijk aan haar. “Als accountant heb ik weinig gevoel voor interieur. Interieuradvies was dan ook erg welkom”, vertelt Jeffrey lachend. Marthy ging aan de slag met een uniek ontwerp voor de badkamer en de gehele bovenverdieping. Vervolgens stapten ze samen bij St. Pieter binnen om de badkamer samen te stellen. “Kranen, materialen, kleuren; alles werd naast elkaar gelegd. Zo kreeg ik al een goed beeld van de badkamer”, blikt hij tevreden terug.

Kranen, materialen, kleuren; alles werd naast elkaar gelegd. Zo kreeg ik al een goed beeld van de badkamer.

Van ouderwets naar trendpaleis

We zorgden ervoor dat alle badkamer producten netjes op tijd geleverd werden. Vervolgens was het de beurt aan de vakmensen. Slopers, installateurs, tegelzetters; ze werkten nauw samen om de badkamer te realiseren. “Alles werd tot in de puntjes geregeld”, vertelt Jeffrey. “Ze zorgden er zelfs voor dat ik na drie weken alweer thuis kon douchen. Dat was erg fijn”. In twee maanden zag hij zijn gedateerde badkamer transformeren tot een trendpaleis. Met de nieuwste meubels, kleuren en accessoires. Zijn eerste reactie toen de badkamer helemaal af was? “Ik was ontzettend blij. Al helemaal toen het badkamermeubel met de spiegel hing. Die maakt het écht af.”

Binnenkijken bij een trendy badkamer in Uden - 5. Van ouderwets naar trendpaleis 6. Jeffreys favoriet
Binnenkijken bij een trendy badkamer in Uden - 5. Van ouderwets naar trendpaleis 6. Jeffreys favoriet

Jeffreys favoriet? Het badkamermeubel

Ruimtelijkheid typeert de badkamer. Zonder dat het te krap wordt, kun je met meerdere mensen rondlopen, douchen en voor de spiegel staan. Jeffreys favoriet is het strakke, witte badkamermeubel. De ruime lades, de geïntegreerde wastafel en niet te vergeten; de maatwerk spiegel die exact even breed is als het meubel. Als tegenhanger van het rustige kleurpalet hebben we gekozen voor gouden kranen. Deze schitteren boven de wastafel, naast het bad en in de douche.

Trendy tegelcombinatie

In de nieuwe badkamer komen verschillende trends samen. Matwitte meubels, gouden kranen in geborsteld RVS en een trendy tegelcombinatie. Visgraat vloeren zijn niet meer weg te denken uit hedendaagse interieurs, maar in deze badkamer hebben we gekozen voor visgraat wandtegels. De eikenhouten kleur van de tegels contrasteert mooi met de marmeren wandtegels. Nog zo’n trend die echt een blijvertje is. Samen geven ze de badkamer een luxe uitstraling.

Binnenkijken bij een trendy badkamer in Uden - 7. Trendy tegelcombinatie 8. Gezellig samen douchen
Binnenkijken bij een trendy badkamer in Uden - 7. Trendy tegelcombinatie 8. Gezellig samen douchen

Gezellig samen douchen

Het meubel is misschien favoriet, maar Jeffrey staat het liefst onder de douche. Je hoeft maar een blik op de trendy inloopdouche te werpen en je begrijpt waarom. Dankzij het slimme ontwerp is er ruimte voor twee regendouches; een ware wasstraat. “Zo kan ik gezellig samen met mijn zoontje douchen”, vertelt Jeffrey enthousiast. Last van een natte badkamer heeft hij niet, want de Easydrain douchegoot voert het extra water probleemloos af.

Ik was ontzettend blij. Al helemaal toen het  badkamermeubel met de spiegel hing. Die maakt het écht af.
Binnenkijken bij een trendy badkamer in Uden - 8. Genieten in een droombadkamer

Genieten in een droombadkamer

En het vrijstaande bad? Die heeft hij vooral voor zijn zoontje gekozen. Jeffrey: “Ik denk dat ik er sinds de verbouwing één keer in gelegen heb, maar mijn zoontje vindt het fantastisch.” Wij snappen helemaal waarom. De gouden badkraan staat naast het bad, waardoor je in het vrijstaande bad alle ruimte hebt om te spetteren. Op de vraag of Jeffrey nog iets wil veranderen aan de badkamer, heeft hij gelijk een antwoord. “Ik kan niks bedenken, want alles klopt nu. Ik had niet verwacht dat ze van die oude badkamer zoiets moois konden maken.”

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.

Meer inspirerende blogs

Met liefde gemaakt
Afspraak maken