St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist
St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist
Bruggelaan 2
5628 RH Eindhoven
040 238 0150 - eindhoven@st-pieter.nl
 • Persoonlijk advies
 • Vakmanschap en expertise
 • Van ontwerp tot installatie
 • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
Badkamer ontwerpen - Badkamer ontwerpen Badkamer ontwerpen - Badkamer ontwerpen
Gratis 3D badkamerontwerptool

Badkamer ontwerpen

Ben je op zoek naar een handige online tool waarmee je jouw badkamer ontwerp maakt? Gebruik de gratis 3D badkamerontwerptool van St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist. Voer de afmetingen en vorm van de ruimte in en plaats zelf het sanitair op de gewenste plek. Zo kun je stap voor stap je badkamer samenstellen en indelen. Je kunt de ruimte vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Met de 3D optie krijg je een heel realistisch beeld. 


START MET ONTWERPEN

Verder ontwerpen? Log in

Grote badkamer ontwerpen

Zelf een 3D badkamer ontwerpen
in 4 simpele stappen

 • Afmetingen en vorm
  Meet de ruimte waarin je badkamer komt nauwkeurig op. Denk daarbij ook aan afmetingen van deuren, ramen en eventuele andere objecten (zoals een muur, koof of schuine wand). 
 • Bouwen aan de basis
  Open de 3D ontwerp tool en voer alle maten en eventuele objecten in. Nu het geraamte staat, kun je bepalen welke tegels je op de vloer en op de wanden wilt. Ook kun je het uiterlijk van de ramen en deuren aanpassen.
 • Inrichten en indelen
  Dit is het leuke gedeelte! Je kiest een badkamermeubel, een douche en/of bad, een radiator en eventueel een toilet. Plaats dit in de ruimte en probeer verschillende indelingen uit.
 • Accessoires en decoratie
  Voor de finishing touch voeg je de gewenste accessoires toe.


START MET ONTWERPEN

Badkamer ontwerpen online: tips

Een badkamer ontwerpen en samenstellen is een uitdagend proces. Er zijn veel elementen om rekening mee te houden, zoals de indeling, kleuren, materialen en accessoires. Maar geen zorgen, met deze tips wordt het een stuk eenvoudiger.

 • Bepaal jouw behoeften: Wil je ontspannen of juist energie krijgen? Kies je voor extra bewegingsruimte of wil je een ligbad voor de kinderen? Door jouw behoeften duidelijk in kaart te brengen, kun je gericht keuzes maken.
 • Speel met de indeling: Zodra je een plattegrond hebt van de ruimte, kun je bepalen waar elementen als de douche, wastafel en toilet moeten komen. Experimenteer gerust!
 • Kies jouw stijl: Doe inspiratie op, bepaal welke stijl of trend bij jou past en voer die tot in de puntjes door. Kies meubels, kranen, sanitair en tegels in dezelfde stijl om eenheid te creëren.
 • Kleurpalet samenstellen: Zorg ervoor dat de kleuren een harmonieus geheel vormen. Een neutrale basistint en combineer je bijvoorbeeld met donkerdere of lichtere tint van dezelfde kleur. Of gebruik complementaire kleuren voor een krachtig effect. 

Ga aan de slag en creëer de badkamer van je dromen! Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes.

tegel moodboard volgens Japandi by Nature, in Peaceful Oasis variant
In de 3D-view komt jouw badkamer ontwerp tot leven
Badkamer ontwerpen - jouw badkamer ontwerp opslaan

Jouw badkamer ontwerp opslaan 

Een goed badkamer ontwerp kost tijd. Vaak kom je op een later moment tot nieuwe inzichten of ideeën. Daarom raden we aan om een account aan te maken. Zo kun je je ontwerp opslaan en later verdergaan met het tekenen van je badkamer of wijzigingen aanbrengen.

Ben je helemaal tevreden? Klik op "Ontwerp voltooien". Je ontvangt dan je persoonlijke ontwerp als PDF-bestand per e-mail. Je kunt je ontwerp op elk moment opnieuw openen en bewerken. Het badkamerontwerp kun je ook met ons delen. Handig!

Met een badkamer ontwerper om tafel

Vraag gerust onze badkamerspecialist om advies. We helpen graag verder met de complete uitwerking van jouw badkamerontwerp. Het beste kun je een vrijblijvende afspraak inplannen. Zo hebben we de tijd voor je en kunnen we het ontwerp samen tot in de puntjes perfectioneren. 

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Badkamer laten ontwerpen

Gerealiseerde badkamer ontwerpen

Kleine badkamer tekenen

Een ontwerp maken voor een kleine badkamer kan een uitdaging zijn. Elke centimeter telt in een kleine ruimte. Met de juiste tips en adviezen wordt het een stuk makkelijker. 

 • Multifunctionele meubels: Een douchebad is een slimme oplossing als je wilt genieten van een douche én een bad in een kleine badkamer. Of maak gebruik van een halfhoog muurtje met daarop een multifunctionele douchewand die aan de zijde van het badkamermeubel als spiegel dient. Zo bespaar je ruimte!
 • Vloeroppervlak: Kies voor zwevende meubels en een verkort, hangend, inbouwtoilet. Hoe meer vloer je ziet, hoe groter het lijkt.
 • Gebruik de weerkaatsing van licht: Plaats grote spiegels om optisch meer ruimte te creëren en kies voor lichte tegels die het natuurlijke licht weerkaatsen.
 • Neem een inloopdouche: Draaideuren nemen veel ruimte in. Kies daarom voor een inloopdouche zonder deur of een douche met schuifdeuren. 
 • Maak gebruik van verticale ruimte: Hang planken op aan de muur of installeer hoge kasten om optimaal gebruik te maken van de hoogte van de kamer. 
 • Maatwerk: Voor badkamers met lastige afmetingen en vormen is het slim om voor maatwerkoplossingen te gaan. Denk aan een schuin dak, hoeken in de wand of een kleine ruimte. Zo past die douchecabine of dat badmeubel ineens wel! 

Grote badkamer tekenen

Bij het ontwerpen van een grote badkamer is de grootste uitdaging vaak het creëren van een evenwichtige indeling met een goede verhouding tussen de verschillende elementen. Met onze expertise en tips helpen wij graag.

 • Denk groot: Grote ruimtes vragen om grote gebaren. XXL tegels en een ruime inloopdouche zorgen voor het luxe en ruimtelijke gevoel. Grote badkamermeubels bieden veel gemak, opbergruimte en met een dubbele wastafel loop je elkaar niet in de weg. Onze meubels gaan wel tot wel 3 meter breed. 
 • Maak zones: Vooral in een grote badkamer kun je verschillende zones te creëren, zoals een ontspanningszone, een functionele zone en een opbergruimte. Dit doe je bijvoorbeeld met een andere vloertegel, een plateau of een (halfhoog) muurtje.
 • Ga voor een eye catcher: In een grote badkamer is het mooi om voor vrijstaande meubels te kiezen. Neem bijvoorbeeld een vrijstaand bad met een vrijstaande badkraan, maak dat de blikvanger van je badkamer. 
 • Overweeg een zitgedeelte: Als er genoeg ruimte is, kun je zelfs een zitgedeelte toevoegen in je badkamer. Bijvoorbeeld onder de douche of onder een raam. Ideaal om even te ontspannen na een lange dag.
 • Houd het rustig: Laat je niet verleiden om te veel elementen toe te voegen omdat je de ruimte hebt. Kies liever één groot meubel dan drie kleinere. Omarm de ruimte en houd de inrichting open en luchtig.
Onze badkamer ontwerper luistert naar jouw wensen en vertaalt deze naar een uniek ontwerp dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt

IN THE SPOTLIGHT: Badkamerontwerp met rondingen

Dit badkamerontwerp blinkt uit in kleurcombinatie, het buiten naar binnen halen en mooi op elkaar afgestemde ronde details met doordachte verlichting. Deze badkamer voelt zeer eigentijds door de zachte lijnen die je terug ziet in het sanitair maar ook in de afwerking van de achterwand en de scheidingsmuur. Doordat er gekozen is voor een T-opstelling, blijft de rust bewaard en krijgt ieder aspect de aandacht die het verdient. Opvallend en zeer stijlvol ontwerp.

 • Badkamer ontwerpen - Badkamerontwerp in de spotlight
 • Badkamer ontwerpen - Badkamerontwerp in de spotlight
 • Badkamer ontwerpen - Badkamerontwerp in de spotlight

Een badkamer ontwerp laten maken?

Natuurlijk kun je ook terecht bij St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist in Eindhoven voor een badkamerontwerp. Samen bespreken we jouw wensen en voorkeuren. Wij tekenen dan een perfect badkamerontwerp dat past bij jouw woning, gezinssamenstelling en budget.

Ben je tevreden over het badkamer ontwerp? Dan zorgt ons installatieteam ervoor dat je zo snel mogelijk kunt genieten van jouw nieuwe badkamer. St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist in Eindhoven helpt je graag bij het hele traject. Van A tot Z.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
badkamerontwerp kleine badkamer
Badkamer ontwerpen - Banner - Badkamerboek Trends

Gratis inspiratieboek vol badkamertrends

Reserveer het 148-pagina tellende badkamerboek vol badkamertrends eenvoudig en haal 'm gratis en vrijblijvend op bij St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist in Eindhoven. In het Baden+ badkamerboek vind je ook de mooiste badkamers, binnenkijkers en slimme tips.

NU RESERVEREN

Badkamer ontwerpen - Veelgestelde vragen 3D-badkamertool

Veelgestelde vragen 3D-badkamertool

 • Klopt het dat ik jullie 3D-badkamertool gratis kan gebruiken?
  Het ontwerpen van een badkamer bij St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist kun je kosteloos doen met onze 3D-badkamertool.
 • Kan ik een badkamer ontwerp opslaan?
  Dat is mogelijk! Door het aanmaken van een account kun je een badkamerontwerp tussentijds opslaan.
 • Hoe maak ik een ontwerp met de badkamertool?
  Met de 3D-badkamertool van St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist ontwerp je stap voor stap jouw eigen badkamer. Je bepaalt de afmetingen van de ruimte en plaatst zelf het sanitair op de gewenste plek.
 • Is het mogelijk om je badkamer ontwerp ook te exporteren naar PDF?
  Jouw ontwerp wordt als PDF naar het door jou opgegeven e-mailadres gestuurd.
 • Kan ik een ontwerp laten maken door St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist?
  Dat is mogelijk bij St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist. Onze specialisten staan voor je klaar om een badkamerontwerp te maken. Maak hiervoor snel en gemakkelijk online een afspraak.
 • Wat kost een badkamer ontwerp?
  Het ontwerp door een Baden+ badkamerspecialist is in wezen gratis, maar wel kostenbepalend voor het gehele traject naar je nieuwe badkamer. Met een slim ontwerp vermijd je onnodige kosten. Lees onze tips en bekijk het overzicht van de kosten van een nieuwe badkamer.
Met liefde gemaakt